Amsterdamse burgemeester wil coffeeshops sluiten voor toeristen

Amsterdam tijdens Lockdown
Genieten van Amsterdam tijdens de Lockdown
april 14, 2021
Stoner films
5 Stoner films voor een perfecte Netflix & chill
april 14, 2021

Amsterdamse burgemeester wil coffeeshops sluiten voor toeristen

Coffeeshop sluiten voor toeristen

Als je eens in Amsterdam rondloopt dan zie je dat het barst van de toeristen, misschien ben je er zelf ook wel eentje op dat moment. Je ziet mensen om je heen met allerlei verschillende nationaliteiten en sommige komen van ver om onze prachtige hoofdstad te zien en te beleven. Wist je dat Amsterdam jaarlijks gemiddeld zo’n 19 miljoen buitenlandse gasten ontvangt?

Begin januari maakte de Amsterdamse burgemeester, Femke Halsema, bekent dat ze een einde wil gaan maken aan het zogenoemde ‘drugstoerisme’ in de stad met een nieuw beleid, dit is één van de belangrijkste ideeën als het gaat om het softdrugsbeleid wijzigingen. Als het aan de driehoek (burgermeester Halsema, de korpschef van de politie en de hoofdofficier van de justitie) ligt dan moeten de coffeeshops de deuren gaan sluiten voor alle buitenlandse toeristen en mogen de coffeeshops alleen nog maar verkopen aan Nederlandse klanten.

Onze mooie hoofdstad heeft zo’n 166 coffeeshops, bijna 30% van het totaal in Nederland, die zich richten op de verkoop aan buitenlandse toeristen. De burgemeester vermeldt dat ze dit niet meer wil hebben. Dit komt doordat deze budgettoeristen alleen maar naar Amsterdam komen om te blowen en te zuipen. Dit verslechtert volgens de burgemeester de leefbaarheid van de hoofdstad omdat deze toeristen overlast zouden moeten bezorgen. De verkoop van softdrugs wil ze daarom alleen nog maar gaan verkopen aan Nederlandse klanten en hiermee hopen ze dat het aantal ongewenste bezoekers van de binnenstad daalt, gepaard met een daling van overlast. Hierdoor zou ook een beter overzicht moeten komen van de verkoop van softdrugs en moet het controleerbaarder worden voor de politie. Als cannabis alleen nog kan worden verkocht aan Nederlanders, zal het aantal coffeeshops in de stad drastisch gaan dalen. Er is dan teveel aanbod en te weinig vraag.

Hierdoor ontstaat er natuurlijk een kans op meer handel van softdrugs op straat. Maar Halsema geeft aan dat dit door het wegblijven van de toeristen ook weer kan afnemen. De toevlucht van toeristen heeft de laatste jaren voor een enorme toename van de straathandel met name in nepdope gezorgd.

Er is al eerder gesproken over een ‘wietpas’, deze is nog niet ingevoerd. Het wordt nog verder uitgezocht en overwogen of de nieuwe regel daadwerkelijk wordt ingevoerd maar de burgermeester geeft aan dat dit plan ‘haalbaar’ is.

Er is ook een onderzoek uitgevoerd onder de toeristen waar 57% van de toeristen aangaven dat ze de coffeeshops een belangrijke factor vonden bij het bezoeken van Amsterdam. Echter, is het niet de enige reden dat mensen willen genieten van onze prachtige stad. Ja, coffeeshops maken een deel uit van een echte Amsterdamse beleving, maar naast een bezoek aan onze coffeeshop is er nog veel meer te doen in deze mooie stad. Er is dus geen reden voor om alle buitenlandse toeristen over een kam te scheren en te zeggen dat dit voor hun de enige reden is om de binnenstad te bezoeken.

Amsterdam is een stad met een rijke historie en heeft heel veel te bieden. De stad heeft 165 kanalen waar je een heerlijke boottocht door kunt gaan maken of langs kunt gaan wandelen. Verder kan je ook de fiets pakken en een rondje stad doen om echte indruk te krijgen van de stad. Een kijkje nemen bij alle prachtige huisjes aan de kanalen, wandelen en fietsen door de stadsparken of gaan shoppen in de Kalverstraat. Ook beschikt Amsterdam over vele verschillende musea en galeries die het zeker waard zijn om te gaan bezoeken. Ook zijn er andere activiteiten te doen zoals een van de vele escaperooms te raadplegen in de stad of naar een van de heerlijke restaurants te gaan om te genieten van een lekkere lunch. Het bezoek van coffeeshops is dus niet de hoofdreden maar natuurlijk kan je altijd een bezoekje komen brengen aan onze coffeeshop. Voor ons ben je altijd meer dan welkom. Nu maar hopen dat Femke Halsema haar plan niet doorzet!

Voor nu zijn we nog iedere dag geopend voor afhaal van 07:00 tot 20:00 uur en mogen wij iedereen nog verwelkomen. We hopen dan ook dat wij jou snel weer mogen ontvangen in onze fantastische coffeeshop!

Comments are closed.

There are no products