Beginnerscursus: Alles wat je moet weten voordat je Cannabis gaat eten.

“Boat de los muertos” Het ultieme Halloweenfeest dat je niet mag missen!
februari 17, 2021

Beginnerscursus: Alles wat je moet weten voordat je Cannabis gaat eten.

Tegenwoordig is het verwerken van cannabis in voedsel niets minder dan een markt van meerdere miljoenen dollars, en het eten van cannabis is een manier van consumeren die steeds populairder wordt, hoewel roken nog steeds de beste methode blijft. Er zijn verschillende manieren waarop je cannabis kunt eten; spacebrownies zijn misschien de populairste optie, maar zeker niet de enige!

Maar cannabis eten kan nogal lastig zijn als je een beginner bent en niet de juiste informatie hebt voordat je besluit zete proberen!

Als je je hebt afgevraagd hoe het menselijk lichaam eetwaren verwerkt en als je overweegt om voor het eerst cannabis te eten, zijn er enkele belangrijke dingen die je in gedachten moet houden om een veilige en positieve ervaring te hebben!

Wat beginners meestal willen weten voordat ze cannabis gaan eten, is “hoe het voelt”?

Mensen beschrijven gewoonlijk een soortgelijk gevoel bij het roken en eten van cannabis.

Het enige verschil, is de manier waarop de THC wordt opgenomen door het lichaam en vervolgens hoe deze wordt verwerkt. Bij het roken van cannabis neemt het lichaam de THC op via de longen, waarna het direct in de bloedbaan terecht komt en de effecten treden meestal binnen 10 minuten op. Bij het eten van cannabis kost dit meer tijd. Het lichaam moet eerst het voedsel of de drank verteren en de THC wordt door de maag opgenomen, daarna passeert het de darmen en vindt het zijn weg naar de lever. De lever breekt vervolgens de THC af, waarna het in de bloedbaan belandt. De effecten zijn meestal voelbaar na 30 minuten en dit proces kan soms zelfs 2 uur lang duren. Dit is de reden waarom je je vaak langer “high”voelt bij het eten van cannabis.

Als je cannabis rookt, kun je verwachten dat de effecten na 3 uur afnemen, maar als je cannabis eet kan het wel 8 tot 10 uur duren, omdat de vetten zich gaan binden aan het lichaam. Dit is de reden waarom sommige mensen die aan slapeloosheid lijden, dit vaak eten voordat ze naar bed gaan om zo een hele nacht door te kunnen slapen. Sommige mensen kunnen niet eens meer naar buiten als ze cannabis hebben gegeten. In zo’n staat zou autorijden uitgesloten moeten zijn.
De manier waarop je jouw reis begint, is ook erg belangrijk! Als je een beginner bent is het aan te raden om langzaam te beginnen, en met niet meer dan 10mg THC. Experts raden aan om minstents twee uur te wachten voordat je meer cannabis consumeert. Na één dag kun je steeds een iets hogere dosis proberen, met 5mg per keer. Geduld is hierbij de sleutel, en voorzichtig zijn is het allerbelangrijkste onderdeel van plezier hebben.

Beginners moeten ook echt oppassen waar ze deze eetbare cannabis cakejes kopen. Het is erg belangrijk om een legale coffeeshop te vinden die etenswaar verkoopt dat in een laboratorium is getest en met labels die aangeven hoeveel THC erin zit. Het is ook goed om de eerste keer in een veilige omgeving te zijn, rond een ervaren of nuchter persoon. Goed eten en drinken is ook nuttig voordat je begint. En als je high begint te worden, probeer dan niet in paniek te raken! In dat geval, rust goed uit, drink veel water en zoek iets dat je afleidt tot het effect voorbij is. Een pure dosis CBD bij de hand hebben kan voor het balans ook erg nuttig zijn!

Extra voorzichtig zijn is van enorm belang voor je gezondheid! En plezier hebben kan slecht aflopen als je onzorgvuldig handelt , dus overweeg deze tips en geniet van de ervaring!

Comments are closed.

There are no products