“Boat de los muertos” Het ultieme Halloweenfeest dat je niet mag missen!

Beginnerscursus: Alles wat je moet weten voordat je Cannabis gaat eten.
februari 17, 2021
Prix D’ami’s hart klopt in centrum van Amsterdam vlakbij Centraal Station
februari 17, 2021

“Boat de los muertos” Het ultieme Halloweenfeest dat je niet mag missen!

Halloween is waarschijnlijk het meest opwindende feest van het jaar voor mensen die van plezier, snoep en verkleden houden! Omdat de maand oktober zijn dagen langzaamaan telt, genieten zelfs mensen die dit feest normaal gesproken niet vieren van deze feestelijke hype!

Halloween wordt gevierd op 31 oktober, maar de schappen in de winkels liggen al maanden daarvoor vol met allerlei Halloween-thema objecten, mensen kopen pompoenen alsof er nooit meer een morgen zal zijn, mensen beginnen met het voorbereiden van Halloween-themafeesten en het maken van hun bijpassende kostuums!

Maar wist je dat Amsterdam de thuisbasis is van het beste Halloweenfeest in Europa?

“Boat de Los Muertos” is een feest dat Halloween combineert met de traditionele Mexicaanse feestdag “De dag van de doden” en voor deze speciale dag werkt FunAmsterdam samen met Club Panama om een spookachtige en buitengewoon leuke avond te organiseren op een spookachtig schip op 25 oktober.
Maar weet jij waar Halloween en de Dag van de Doden eigenlijk voor staat?

Halloween (of Hallows’Eve, ook wel bekend als de Allerheiligen) is een feest dat in verschillende landen wordt gehouden op 31 oktober. Het is de vooravond van het Westerse christelijke feest van de Allerheiligen, gewijd aan het herdenken van de doden, inclusief heiligen, martelaren en alle gelovigen die zijn vertrokken. In veel landen gaan mensen tijdens Halloween de straat op voor Trick-or-treat, houden ze zich bezig met het uithakken van pompoenen, maken ze vreugdevuren, halen ze grappen uit, bezoeken ze spookachtige attracties, vertellen ze elkaar enge verhalen en kijken ze horrorfilms.

De Día de los Muertos, aan de andere kant, is een zeer vergelijkbare Mexicaanse feestdag die in heel Mexico en overal over de wereld door Mexicaanse mensen wordt gevierd. Het is een feestdag waarbij familie en vrienden samenkomen om hun dierbaren te herdenken en hun te ondersteunen bij hun spirituele reis. Día de los Muertos wordt drie dagen lang gevierd, op 31 oktober, 1 november en 2 november en valt samen met Halloween. Gedurende die periode eren de Mexicanen hun overleden dierbaren, ze bouwen dan een traditioneel altaar in hun huis, genaamd ‘ofrendas’, daarbij eren ze hen met Calaveras (een Azteekse goudbloem) en brengen ze het favoriete voedsel en de dranken van de overledenen naar hun graf als cadeau.

Als je echt de sfeer van deze feestdagen wilt voelen en jezelf wilt laten schrikken, denk dan niet twee keer na over je deelname aan het ultieme Halloweenfeest van 2019! Op 25 december vaart de spookachtige feestboot uit en aan boord wordt er die nacht gefeest, gelachen, en kun je zelfs de prijs “Best Dressed ’toe-eigenen! Dus zorg ervoor dat je je best doet en misschien win jij wel een FunAmsterdam voucher van €100! “Boat de Los Muertas” start op 18:00 en zal de komende 4 uur de cruise op het IJ voortzetten. Na de cruise hebben alle gasten met een COMBI-ticket toegang tot club Panama voor de afterparty van “theDay of theDeath”.

Alleen toegestaan voor mensen van 18 jaar en ouder.

Comments are closed.

There are no products