Genieten van Amsterdam tijdens de Lockdown

De beste coffeeshop voor vreetkicks!
februari 17, 2021
Coffeeshop sluiten voor toeristen
Amsterdamse burgemeester wil coffeeshops sluiten voor toeristen
april 14, 2021

Genieten van Amsterdam tijdens de Lockdown

Amsterdam tijdens Lockdown

De meeste winkels, restaurants, bioscopen, coffeeshops en vele andere leuke activiteiten om te ondernemen in onze prachtige stad zijn gesloten. Dit geeft op papier natuurlijk een treurig beeld. Je vraagt je dan natuurlijk af wat is er nog wel te doen in Amsterdam, de normaal bruisende en levendige stad? Als we heel eerlijk met je gaan zijn is er gedurende de lockdown niet veel meer te doen dan buiten zijn wandelen en/of fietsen. Wij vinden alleen dat we hiermee deze mooie stad tekortschieten want er zijn genoeg leuke buitenactiviteiten om te doen in Amsterdam om nog steeds te kunnen genieten van onze mooie hoofdstad.

Zo kan je bijvoorbeeld een lange wandeling maken. In Amsterdam zijn er genoeg leuke buurten waar je heerlijk door kunt wandelen en genieten van de echte Amsterdamse sferen. Leuke Amsterdamse buurten om te bezoeken zijn: NDSM, Noord, Oost, Oostelijke Eilanden, de Plantage, Westerpark, Oud-West, Oud-Zuid, Zuidoost, de Pijp, de Jordaan, de Grachtengordel, de 9 Straatjes, Nieuwmarkt, Museumkwartier en nog vele meer. Je proeft dus van stad door middel van een wandeling door deze verschillende buurten. Tijdens de wandeling kan je een kijkje nemen bij verschillende to go kraampjes van lokale ondernemers en om af te sluiten kan je ook je bestellen afhalen bij Prix d’Ami.

Een andere optie kan zijn het ontdekken van de verschillende Aziatische supermarkten in Amsterdam. De supermarkten zijn nog altijd open en Amsterdam is een multiculturele stad. Door een bezoekje te maken in deze supermarkten maak je een reis door Azië en kom je verschillende nieuwe producten die je misschien wel erg lekker zult vinden. Misschien eindigt dit wel een avond heerlijk genieten met een nieuw gerecht.

Fietsen langs de grachten in Amsterdam kan ook nog steeds. Amsterdam telt officieel zo’n 165 grachten met een lengte van 75 kilometer, wat betekent dat je een lange fietstocht kunt gaan maken. De oudste gracht stamt af uit 1385, dit is de Oudezijds Voorburgwal. Andere bekende grachten in Amsterdam die de moeite waard zijn om te zien zijn: de Brouwersgracht, de Prinsengracht, de Bloemengracht, het Entrepotdok, de Groenburgwal, de Herengracht en de Reguliersgracht. Natuurlijk zijn er nog veel meer en mooie grachten om te bewonderen in Amsterdam maar deze helpen je alvast een stapje in de goede richting te zetten. Terwijl je fiets (lopen kan natuurlijk ook gewoon) langs deze grachten krijg je een impressie van Amsterdam terwijl je kan kijken naar de verschillende en mooie grachtenpanden die erlangs staan. Veel plezier alvast!

Een andere activiteit die je nog gewoon kunt ondernemen is genieten en relaxen in de mooiste parken van Amsterdam. Het weer in Nederland wordt steeds beter nu de lente ons nadert. Dit betekent dus dat we heerlijk kunnen gaan genieten van de buitenlucht en gelukkig kent Amsterdam vele mooie parken waar je dus kan wandelen en of lekker gaan genieten. Hier hebben we een aantal tips voor welke parken je het beste kunt bezoeken: Vondelpark, Amsterdamse Bos, Westerpark, Park Frankendael, Oosterpark, Sarphatipark, Beatrixpark, Rembrandtpark, Het Twiske, Gijsbrecht van Aemstelpark, Amstelpark en nog vele meer. Je hebt dus keuze zat als je wilt genieten in een van de vele Amsterdamse parken. Een andere tip kan dus ook zijn een wandeling maken langs en door de verschillende parken.

Zoals je kunt lezen is er dus nog genoeg te zien en zijn er genoeg opties om te kunnen genieten van de Amsterdamse glorie. Het mag dan wel veel bestaan uit wandelen/fietsen en andere buitenactiviteiten maar dat mag de pret niet drukken. Het is nog steeds de moeite waard om de stad een bezoekje te brengen. De lockdown is natuurlijk jammer maar we roeien met de riemen die we hebben en dat zijn goede. We hopen je snel weer te mogen ontvangen op onze locatie! We missen jullie!

Comments are closed.

There are no products