Het 420 festival in Amsterdam

De 9 lekkerste drankjes tijdens de winter
februari 17, 2021
De beste coffeeshop voor vreetkicks!
februari 17, 2021

Het 420 festival in Amsterdam

Of je nu regelmatig, soms of gewoon nooit cannabis gebruikt, de kans is groot dat je in ieder geval hebt gehoord dat het getal 420 op de één of andere manier in verband staat met de cannabiscultuur. Maar niet veel mensen weten het echte verhaal erachter.

Alle mythes en legendes terzijde, de echte oorsprong van het getal 420 dateert uit 1971, toen vijf middelbare scholieren: Steve Capper, Dave Reddix, Jeffrey Noel, Larry Schwartz en Mark Gravich in San Rafael, Californië, die zichzelf de Waldos noemden, op zoek gingen naar een stuk grond waar zogenaamd cannabisplanten groeiden in de buurt van Point Reyes Peninsula Coast Guard Station. Ze ontmoetten elkaar om 4:20PM buiten hun school om naar het gebied te rijden en de zoekactie uit te voeren. Hoewel ze het stuk grond nooit hebben gevonden, zijn de nummers 420 een nuttige code geworden om met elkaar te communiceren.

Nu is 20 april een internationale subcultuurfeest geworden, waar mensen samenkomen om cannabis te vieren en te consumeren, en sommige van deze evenementen hebben een politiek karakter en pleiten voor de liberalisering en legalisering van cannabis. Een paar van de beste 420 festivals zijn: “Smokeout Vancouver” of “420 Vancouver”in Vancouver, “The Denver 420 festival” in Denver, Colorado, het “Hempfest “in Seattle, Washington, de “Hippie Hill”in San Fransisco, Californië, de “London 420 Rally”, in London, VK, :”Cjristiania”, in Kopenhagen, Denemarken, en last but notleast het “Amsterdam 420 Festival” in Amsterdam, Nederland. Dit jaar vindt het 420 festival zich plaats in café Noorderlicht, waar de gasten de gelegenheid krijgen om de expositie bij te wonen en te genieten van het programma.

Prix D ‘ami is de grootste coffeeshop ter wereld, en is met trots één van de officiële evenementensponsors van het 420 Fest.

Comments are closed.

There are no products