Prix D’ami’s hart klopt in centrum van Amsterdam vlakbij Centraal Station

“Boat de los muertos” Het ultieme Halloweenfeest dat je niet mag missen!
februari 17, 2021
Verschillende manieren om cannabis te consumeren
februari 17, 2021

Prix D’ami’s hart klopt in centrum van Amsterdam vlakbij Centraal Station

Ben je ooit in Amsterdam geweest? Dan moet je minstens één keer door het hart van Amsterdam zijn gelopen! En als je een coffeeshop-lover bent, weet je misschien al dat coffeeshop Prix D’ami de parel van Amsterdam is en zich op slechts 2 minuten loopafstand van het Centraal Station bevindt, vlakbij Amsterdams meest bezochte musea en attracties.

Het Amsterdam Centraal Station dat met trots zijn bijnaam “het hart van Amsterdam” draagt is geografisch gezien en gevoelsmatig letterlijk het hart van Amsterdam. Het verbindt een flink aantal delen van de stad met elkaar.

Dagelijks passeren er zo ongeveer 250.000 mensen het Amsterdam Centraal Station. Dit maakt het de grootste overstapplaats voor openbaar vervoer in de stad, die zowel toeristen die Amsterdam bezoeken als de lokale bevolking met succes bedient.

Hier vindt je de eindhaltes van verschillende lijnen van stadstrams en bussen tot aan de stadsveerlijnen die auto’s en passagiers over het IJ naar Amsterdam Noord brengen.

Als je met de auto naarAmsterdam rijdt, weet je waarschijnlijk dat dit geen gemakkelijke kwestie is, en parkeerplaatsen? Vergeet het maar! Het station bereiken kan alleen vanaf de IJ-zijde, waar je alleen passagiers en bagage mag afzetten. Taxi’s en stadsbussen hebben een betere manier om het station te bereiken en zullen je waarschijnlijk dichterbij brengen. De meetingpoint bevindt zich direct bij de hoofd ingang van het Centraal Station, buiten de stadshal.

Als je een toerist bent, zal het een grote hulp zijn om te weten dat het belangrijkste Amsterdamse VVV-kantoor hier is gevestigd, net als de vertrekpunten voor de toeristenboten die door de Amsterdamse grachten varen. Voor de hoofdingang van het station is ook een hoofdkantoor van Amsterdam Tourist Office gevestigd, in een traditioneel wit houten koffiehuisje. Het is elke dag van 9:00 uur tot 17:00 uur geopend en op zondag van 09:00 uur tot 16:00 uur.

Voor toeristen die moeten wachten op hun inchecktijd in het hotel of op vervoer, zijn er bagagekluizen beschikbaar die 24/7 geopend zijn. Maar voor de reizigers met een beperkt budget is er ook nog de optie om van een onafhankelijke opslag gebruik te maken gelegen op 5 minuten loopafstand van het station.

En maak je geen zorgen dat je verdwaald raakt of verkeerd geïnformeerd wordt! Bij de entree vindt je overal informatiebalies en ook een groot aantal automaten in verschillende talen, waarbij je zelfs treintickets naar de andere kant van Nederland kunt kopen!

Wat Amsterdam Centraal tot een van de beste stations ter wereld maakt is dat het geheel toegankelijk is voor gehandicapten, en er is een groot winkelcentrum, waarbij de meeste winkels al om 7 uur s ’ochtends open gaan. Je kunt hier ook een GWK Travelex Change kantoor vinden.

En dit is weer een reden erbij waarom je deze prachtige stad Amsterdam zou moeten bezoeken!

Comments are closed.

There are no products